Κινεζική επένδυση 1,6 δισ. δολ. στο Λονδίνο

Σε γιοτ και ακίνητα
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 09:29
UPD:10:29
REUTERS/SUZIE WONG

Ο κινέζος δισεκατομμυριούχος Γουάνγκ Γιανλίν που ελέγχει τον όμιλο Dalian Wanda.

Ποσό ύψους 1 δισ. στερλινών (1,6 δισ. δολ.) σκοπεύει να επενδύσει ο κινεζικός όμιλος Dalian Wanda σε μια βρετανική εταιρεία κατασκευής γιοτ και σε περιοχή του Λονδίνου, όπου σχεδιάζει να κατασκευάσει το ψηλότερο κτίριο κατοικιών της Δυτικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η εταιρεία, που ελέγχεται από τον κινέζο δισεκατομμυριούχο Γουάνγκ Γιανλίν, θα δαπανήσει 700 εκατ. στερλίνες σε ξενοδοχείο πολυτελείας και συγκρότημα κατοικιών επί του οικοπέδου στις νότιες όχθες του Τάμεση.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Κινέζοι εξαγόρασαν τη βρετανική Sunseeker

Η δίψα των Κινέζων για πολυτέλεια δε σβήνει μόνο αγοράζοντας τα προϊόντα που παράγουν οι "εταιρείες των Κροίσων". Όποτε έχουν την ευκαιρία, αγοράζουν τις ίδιες τις εταιρείες. Τελευταίο παράδειγμα, η βρετανική Sunseeker, εταιρεία κατασκευής υπερπολυτελών σκαφών, που η τιμή τους ξεκινάει από 450.000 ευρώ. Η Sunseeker πέρασε στον έλεγχο της κινεζικής Dalian Wanda Group, με τίμημα 373 εκατομμύρια ευρώ και την υπόσχεση ότι θα διατηρηθούν οι εγκαταστάσεις και οι 2.300 εργαζόμενοι στη νότια ακτή της Αγγλίας. 

Επίσης, η κινεζική εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει 320 εκατ. στερλίνες για να αγοράσει το 92% της Sunseeker International Ltd, σκάφη της οποίας έχουν εμφανιστεί σε ταινίες του James Bond.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα