Θετικό κλίμα στο Χ.Α.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκλογών
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 12:52
UPD:12:52

Ανακάμπτει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την απόφαση του ΣτΕ για προσωρινή επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία ανοίγει τον δρόμο για πιθανή συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) διέταξε αργά την Δευτέρα την άμεση επαναλειτουργία της κρατικής τηλεόρασης, χωρίς όμως να άρει την κατάργησή της ως εταιρείας.

«Σίγουρα έχει εξαλειφθεί η διάθεση των πολιτικών αρχηγών να πάμε σε εκλογές», σχολίασε ο Νίκος Καυκάς, αναλυτής στην Merit Χρηματιστηριακή. «Υπάρχει μια ανοδική αντίδραση, αλλά είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς το πολιτικό τοπίο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Περιμένουμε και αύριο την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών», πρόσθεσε.

Λίγα λεπτά πριν τις 13:00, ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 2,82% στις 933,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 18,10 εκατομμύρια ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινείται η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών στον FTSE25, με μοναδικές εξαιρέσεις τους τίτλους του ΟΠΑΠ και της Τράπεζας Πειραιώς, που υποχωρούν κατά 1,4%.

Επικεφαλής της ανόδου έχουν τεθεί οι μετοχές των Σωληνουργεία Κορίνθου (+8%), Βιοχάλκο (+6,7%), Ελλάκτωρ (+6,3%) και ΕΧΑΕ (+5,9%).

Συνολικά, οι τιμές 80 μετοχών κινούνται ανοδικά, 27 υποχωρούν και 14 παραμένουν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα