Αμφισβητείται η άνοδος στις κεφαλαιαγορές και μετά τον πόλεμο

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2003 16:35
UPD:16:47

Οι επενδυτές παράτησαν τις μετοχές και το δολάριο και έτρεξαν για ασφάλεια στα μακροπρόθεσμα ομόλογα και τον χρυσό, καθώς κορυφώνονται οι πολεμικές προετοιμασίες. Παράλληλα, αρχίζει να αμφισβητείται η άνοδος της αγοράς ακόμη και μετά την έναρξη του πολέμου, αφού υπάρχουν σοβαροί λόγοι για το αντίθετο, τόσο από πλευράς θεμελιωδών όσο και από πλευράς επιχειρήσεων.

«Η αγορά προσπαθεί να χωνέψει το αναπόφευκτον του πολέμου»,εκτιμά ο Νίγκελ Ρίτσαρντσον της AXA Investment Managers.

Η προοπτική του πολέμου υπονόμευσε τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και έθεσε υπό αμφισβήτηση την πεποίθηση που επικρατούσε ως χτες ότι μπαίνει τέλος στην αβεβαιότητα και ότι η κήρυξη του πολέμου θα οδηγήσει σε «ράλι ανακούφισης».

«Υπάρχει η ανησυχία ότι δεν θα υπάρξει ράλι με την πρώτη σφαίρα που θα πέσει», λέι ο Ρίτσαρντ Εϊβερι-Γουάιτ, επικεφαλής της CFD στο Λονδίνο. «Ακόμη κι αν αρθεί η αβεβαιότητα, αφενός πολλοί επενδυτές ποντάριζαν σ' αυτή και οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές απ' αυτές που επικρατούσαν το 1991, και αφετέρου υπάρχουν τα οικονομικά θεμελιώδη και τα επιχειρηματικά, τα οποία δεν προδιαθέτουν για ράλι».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα