Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 13:52
UPD:13:53

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του γεν, καθώς φαίνεται να υποχωρούν οι ανησυχίες στην αγορά περί άμεσης απόσυρσης των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η αβεβαιότητα σχετικά με τις προθέσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας έχει οδηγήσει σε εκτεταμένες ρευστοποιήσεις των θέσεων σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου.

Σήμερα φαίνεται, ωστόσο, πως οι ανησυχίες έχουν καταλαγιάσει στην αγορά και οι επενδυτές ευλεπιστούν να σχηματίσουν πιο σαφή εικόνα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed την Τετάρτη.

«Πιστεύω ότι ο [Μπεν] Μπερνάνκι θα υπογραμμίσει ότι τυχόν απόσυρση των προγραμμάτων χαλάρωσης της Fed θα εξαρτηθεί από τη ροή των [οικονομικών] στοιχείων και προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να περιοριστούν οι αγορές [ομολόγων]», σχολιάζει στο Reuters ο πίτερ Ντε Μπρούιν από την ABN Amro. Το μήνυμα αυτό θα καθησυχάσει τις αγορές, προσέθεσε.

Στις 13.43 (ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,48% έναντι του ιαπωνικού και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στο 94,76.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα