Στο «κόκκινο» το Χ.Α.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 11:07
UPD:12:28
FOSPHOTOS /MENELAOS MYRILLAS

Εσωτερική όψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Στο «κόκκινο» άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω έντονης νευρικότητας, καθώς το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στη σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, η οποία αναμένεται να καθορίσει το πολιτικό σκηνικό.

«Αναμένουμε μια νευρική συνεδρίαση, με κάποιους trader να κλειδώνουν μέρος των βραχυπρόθεσμων κερδών και την πλειοψηφία των επενδυτών να τηρούν στάση αναμονής ενόψει των αποψινών εξελίξεων», αναφέρει η Beta Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Και η Euroxx Χρηματιστηριακή συμφωνεί ότι το βασικό θέμα σήμερα είναι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς εκτιμά ότι «θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και την κυβερνητική σταθερότητα βραχυπρόθεσμα».

Λίγα λεπτά μετά τις 11.00, ο γενικός δείκτης τιμών σημειώνει «βουτιά» 3,26% στις 889,19 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών δεν υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κλαδικοί δείκτες καταγράφουν απώλειες στο σύνολό τους, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στους δείκτες Πρώτων Υλών (5,58%), Υγείας (-5,62%), Κοινής Ωφέλειας (-4,29%) και Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (-4,29%).

Από τους 67 τίτλους που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση, 49 υποχωρούν, 9 ενισχύονται και 9 παραμένουν αμετάβλητοι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα