Εγκρίθηκε η συγχώνευση Eurobank-Επενδύσεις Εργασίας

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2003 10:50

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ και από τους μετόχους της «Επενδύσεις Εργασίας ΑΕΕΧ» η συγχώνευση δι' απορροφήσεως της εταιρείας από την EFG Eurobank Ergasias, κατά την επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Η συνέλευση είχε αναβληθεί ελλείψει απαρτίας στις 3 Μαρτίου και το Σάββατο ενέκρινε το σχέδιο συγχώνευσης και τη σχέση ανταλλαγής εννέα μετοχών της ΑΕΕΧ προς μία της τράπεζας. Η απορρόφηση αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη σχετική καταχώριση στο μητρώο ανωνύμων εταιρειών.

Οι συνελεύσεις της τράπεζας και της ΑΕΕΧ έχουν εγκρίνει το σχέδιο συμβάσεως συγχωνεύσεως με απορρόφηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιρειών με βάση ισολογισμούς μετασχηματισμού της 7 Νοεμβρίου 2002.

Η Eurobank θα προχωρήσει στην έκδοση νέων μετοχών σαν αποτέλεσμα της συγχώνευσης και παράλληλα στην ακύρωση ίσου αριθμού μετοχών από το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός των μετοχών της τράπεζας να παραμείνει ο ίδιος.

Ταυτόχρονα, μεταβάλλεται η ονομαστική αξίας της μετοχής της από 2,76 ευρώ σε 2,89 ευρώ. Οι μέτοχοι της «Επενδύσεις Εργασίας ΑΕ» ως μέτοχοι της EFG Eurobank Ergasias θα δικαιούνται μέρισμα της Τράπεζας για τη χρήση 2002.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα