Αυξήσεις 0,3%-3,9% στις αποκλειστικές νοσοκόμες

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2003 16:28

Με κοινή υπουργική απόφαση, οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας και Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, καθορίζουν τις αποδοχές των αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων όλης της χώρας, καθώς και τις αποδοχές του προσωπικού ιππορφοβείων.

Συγκεκριμένα, το κατώτατο ημερομίσθιο των αποδοχών στις αποκλειστικές νοσοκόμες που απασχολούνται στα πάσης φύσεως Νοσηλευτικά Ιδρύματα και κλινικές όλης της χώρας αυξάνεται από 1-1-2003 κατά 0,3% - 3,9% και διαμορφώνεται για τις άγαμες σε 23,29 ευρώ και τις έγγαμες σε 25,62 ευρώ.

Τα ανωτέρω ημερομίσθια οφείλονται στο ακέραιο για απασχόληση έξι (6) ωρών και σαράντα (40) πρώτων λεπτών της ώρας ημερισίως.

Οι αποδοχές νυκτερινής εργασίας (22.00 και 06.00) καταβάλλονται με προσαύξηση 25%.

Η εργασία που πραγματοποιείται κατά τις Κυριακές και νόμο εξαιρέσιμες εορτές του έτους αμείβεται με προσαύξηση 75%.

Το κατώτατο όριο ημερομισθίου των σταβλιτών, εργατών και λοιπών απασχολούμενων στα ιπποφορβεία όλης της χώρας καθορίζεται από 1-1-2003 σε 23,49 ευρώ.

Τα εν λόγω ημερομίσθια προσαυξάνονται με τα επιδόματα:

α) Γάμου εκ ποσοστού 10% ανεξαρτήτως φύλου σε όλους τους έγγαμους. Το επίδομα αυτό χορηγείται και στους άγαμους γονείς καθώς και στους ευρισκόμενους σε κατάσταση χηρείας ή διαζεύξεως.

β) Τριετούς υπηρεσίας, εκ ποσοστού 5% για κάθε τριετία υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε ειδικότητα και μέχρι συμπληρώσεως πέντε (5) τριετιών.

γ) Ανθυγιεινούς και επικίνδυνης εργασίας εκ ποσοστού 20%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα