Αντ. Σαμαράς: Αστειότητες τα περί λήψης νέων μέτρων λόγω ΔΕΠΑ

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 11:53
UPD:13:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝ

«Όσα εμπόδια παρουσιάζονται, ξεπερνιούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, λόγω της εμπλοκής στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, κάνοντας λόγο για αστειότητες.

Σε δηλώσεις του για το ζήτημα μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί πολύ σύντομα και εμφανίστηκε βέβαιος πως θα τελεσφορήσει.

«Τα σχέδια των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστούν», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση. Στρέφοντας τα πυρά του στην αντιπολίτευση ο Πρωθυπουργός τόνισε πως υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να γίνει καμία αποκρατικοποίηση στην Ελλάδα, οι οποίοι «είναι απέναντί μας».

«Τη μια», συνέχισε, «μας κατηγορούν επειδή κάνουμε αποκρατικοποιήσεις την άλλη μας κατηγορούν αν οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα μπει μπροστά στις αποκρατικοποιήσεις».

«Όσα εμπόδια παρουσιάζονται, ξεπερνιούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στην Ελλάδα συρρέουν δεκάδες ξένοι επενδυτές.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι ο διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΠΑ έγινε σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Ανέφερε ακόμη πως στην πρώτη φάση επιδείχθηκε ένα σημαντικό ενδιαφέρον και στη δεύτερη φάση ζητήθηκαν και δόθηκαν εξηγήσεις στις εταιρείες.

«Μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Στη συνέχεια υπήρξαν κάποια προβλήματα τα οποία ήταν έξω και πέρα από εμάς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, υπάρχει όμως μια αξιόλογη προσφορά για την πλευρά της ΔΕΣΦΑ που φαίνεται ότι αυξάνει τις πιθανότητες που έχει η Ελλάδα να κερδίσει την άλλη τεράστια υπόθεση που λέγεται TAP.

Γιούνκερ: Αν υπάρχει παρέμβαση Κομισιόν, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της στάσης της

Ερωτηθείς για την εμπλοκή, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε άγνοια για τον αν έχει εμπλακεί η Κομισιόν. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ούτε αποκλείει ούτε θεωρεί δεδομένο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Υποστήριξε πάντως πως αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρενέβη, θα πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβει τις ευθύνες της στάσης της.

Χρυσή Αυγή: Ουραγός των εξελίξεων η Ελλάδα

«Η Ελλάδα παρά τον τεράστιο ενεργειακό της πλούτο έχει καταστεί ουραγός των εξελίξεων και ασήμαντος παίκτης στη διεθνή γεωστρατηγική σκακιέρα», παρατηρεί η Χρυσή Αυγή.

«Ευρωπαίοι και Ρώσοι άδειασαν τον Σαμαρά, που δεσμεύεται με τους τουρκόφωνους Αζέρους και τον αγωγό ΤΑΡ, μετατρέποντας τη χώρα σε ενεργειακό δορυφόρο της Τουρκίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα