Βρέθηκε η ταυτότητα του μυστηριώδους ιού της πνευμονίας

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2003 12:25

Γιατροί στο Χογκ Κογκ ταυτοποίησαν τον ιό που ευθύνεται για την επιδημία της πνευμονίας που έχει προσβάλει περίπου 200 άτομα σε ολόκληρον τον κόσμο, αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου σήμερα.

Οι γιατροί του «Νοσοκομείου Πρίγκιπας της Ουαλίας» στο Χογκ Κογκ ανακοίνωσαν ότι η επιδημία του «οξέος αναπνευστικού συνδρόμου» (SARS) προκαλείται απο έναν ιό της οικογένειας των παραβηξοϊών, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Οι γιατροί δήλωσαν στις εφημερίδες του Χογκ Κονγκ, Standard και South China Morning Post, ότι η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στη θεραπεία του συνδρόμου, που έχει γίνει ευρύτερα γνωστό ως άτυπη πνευμονία.

Ο καθηγητής Τζvν Ταμ δήλωσε, ότι, οι παρούσες θεραπείες που εφαρμόζονται στους ασθενείς στο Χογκ Κογκ βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Ωστόσο πρόσθεσε ότι χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν. Οι γιατροί χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό αντιβιοτικών φαρμάκων και στεροειδών για την αντιμετώπιση της νόσου αλλά δεν ανταποκρίθηκαν θετικά όλοι οι ασθενείς.

Η οικογένεια των παραβηξοϊών αποτελείται από ποικίλους ιούς που μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο και απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να καθορισθεί εάν η επιδημία της άτυπης πνευμονίας προέρχεται απο κάποιο νέο ιό, γράφει η Standard.

Αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας σε πάρα πολλές χώρες συνεχίζουν να εξετάζουν τα κρούσματα της επιδημίας και μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει εάν πρόκειται για ιό ή για βακτήριο. Εντός των προσεχών ωρών, αναμένεται να επικοινωνήσουν με τους επιστήμονες στο Χογκ Κογκ σχετικά με την ανακάλυψη τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την άτυπη πνευμονία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα