Emporiki Bank : Κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 10,3 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2003 12:38

Τη διοργάνωση κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 10.300.000 ευρώ, προς τον όμιλο GMC, με δανειολήπτες τις εταιρείες GmC ABEE και Β.Μ.Τ.Ε. Α.Ε., ολοκλήρωσε η Emporiki Bank (Εμπορική Τράπεζα), μέσω της διεύθυνσης πελατείας επιχειρήσεων.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η υπογραφή της σύμβασης έγινε χθες σε αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Τόσο την οργάνωση, όσο και τη διαχείριση του δανείου, έχει αναλάβει η Emporiki Bank. Στο κοινοπρακτικό δάνειο, πέραν της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. συμμετέχουν οι ακόλουθες τράπεζες : Commercial Bank Of Greece (Germany) GmbH, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. Τράπεζα Efg Eurobank Ergasias A.E., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Τράπεζα Αττικής Α.Ε., ΕΤΒΑ Bank A.E. και Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.

Το δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας και σκοπός του είναι η αναχρηματοδότηση των υφισταμένων τραπεζικών υποχρεώσεων των δύο εταιρειών του ομίλου.

Οι βιομηχανίες μεταλλουργίας και τεχνικών έργων GmC Α.Β.Ε.Ε και B.M.T.E. A.E., δραστηριοποιούνται στην παραγωγή χυτών προϊόντων από ειδικά κράματα χάλυβα, αλουμινίου και χαλκού, τις μεταλλικές κατασκευές, μηχανουργικές και ειδικές κατεργασίες καθώς και συναρμολόγηση ολοκληρωμένων συστημάτων.

Σε επίπεδο ομίλου, ο κύκλος εργασιών κατά τη χρήση 2002, διαμορφώθηκε σε 13,2 εκατ. ευρώ, από 14,8 εκατ. ευρώ τη χρήση 2001, παρουσιάζοντας μείωση κατά 10,84 %. Η εμφανιζόμενη μείωση του τζίρου κατά την τελευταία χρήση, αποδίδεται κυρίως σε ετεροχρονισμένη τιμολόγηση παραγγελιών που τελικά τιμολογήθηκαν μέσα στην τρέχουσα χρήση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα προ φόρων κέρδη θα κυμανθούν στα περυσινά επίπεδα, υπερβαίνοντας τις 800.000 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα