Η FORTHnet στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2003 14:50

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η παρουσίαση της εταιρείας FORTHnet, στο πλαίσιο των τακτικών της εκδηλώσεων της Ένωσης.

Την εταιρεία παρουσίασαν οι κ.κ. Παντελής Τζωρτζάκης, διευθύνων σύμβουλος και Γιώργος Δερμιτζάκης, διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων της Εταιρίας.

Στην εκδήλωση έγινε εκτεταμένη αναφορά στη μέχρι τώρα πορεία και τις προοπτικές της εταιρείας στην απελευθερωμένη αγορά τηλεπικοινωνιών.

Η εταιρεία ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2002 να προσφέρει σε επιχειρήσεις και ιδιώτες υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας. Όπως επισήμαναν τα στελέχη της εταιρείας, η ποιότητα των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική τιμολόγησή τους, επιτρέπουν στην εταιρεία να αποκτά όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Μέσα στους πρώτους 11 μήνες έχει ξεπεράσει τις 155.000 συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας ενώ ο ρυθμός απόκτησης νέων πελατών παρουσιάζει σημαντική αύξηση. Ο μέσος χρόνος ομιλίας ανά σύνδεση ξεπερνά τις 4,5 ώρες το μήνα ενώ το μέσο έσοδο ανά σύνδεση είναι περίπου 16 ευρώ το μήνα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για δίκτυο Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης που επιτρέπει σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες να συνδεθούν απευθείας με το δίκτυο FORTHnet.

Για το 2003 η εταιρία προσδοκά να διπλασιάσει τις πωλήσεις της (από 32 εκ. ευρώ σε 64 εκ. ευρώ), να υπερδιπλασιάσει το EBITDA (από 4 εκ. ευρώ σε 10 εκ. ευρώ) και να είναι οριακά κερδοφόρα.

Τέλος, η διοίκηση της FORTHnet επαναβεβαίωσε τους στόχους της για την απόκτηση του 5% της αγοράς υπηρεσιών σταθερής πρόσβασης στην Ελλάδα μέχρι το 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα