Τράπεζα Πειραιώς: Αναπροσαρμογή επιτοκίων

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2003 16:38

Σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, με γνώμονα τις πρόσφατες εξελίξεις στις χρηματαγορές, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, στις καταθέσεις, η τράπεζα αναπροσαρμόζει τις κλίμακες αποδόσεων του λογαριασμού «Ταμιευτηρίου», με ανώτατο επιτόκιο 2% (από 1,50%), ενώ στο «Αποδοτικό Ταμιευτήριο» το επιτόκιο φθάνει στο 2,25%. Επίσης διατηρεί σταθερό το ανώτατο επιτόκιο 2,5% στο λογαριασμό «Πειραιώς Αποδοχών». Το Βασικό Επιτόκιο Tαμιευτηρίου της τράπεζας, στο οποίο βασίζονται οι ειδικές συμφωνίες διαχείρισης διαθεσίμων επιχειρήσεων και οργανισμών, ορίζεται στο 1,30%.

Στις χορηγήσεις, η Τράπεζα Πειραιώς μειώνει τα βασικά επιτόκια όλων των κατηγοριών χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις κατά 0,10 της ποσοστιαίας μονάδας. Ενδεικτικά αναφέρεται οτι το Προνομιακό Επιτόκιο Βραχυπροθέσμων Χορηγήσεων μειώνεται από 6,25% σήμερα, σε 6,15%.

Στη στεγαστική πίστη ειδικότερα, η τράπεζα μειώνει το επιτόκιο του προγράμματος Στεγαστικού Δανείου με σταθερό επιτόκιο για τον πρώτο χρόνο, από 3,75% σε 3,60%, ενώ το επιτόκιο του προγράμματος Στεγαστικού Δανείου με σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα 3 χρόνια μειώνεται από 6,00% σε 5,75%. Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς εμπλουτίζει τη γκάμα των στεγαστικών της δανείων, με ένα νέο πρόγραμμα σταθερού επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια του δανείου, με επιτόκιο 4,90%, διευκολύνοντας έτσι τους πελάτες της να επωφεληθούν από την πτώση των επιτοκίων.

Στα προϊόντα πίστης ιδιωτών η τράπεζα μειώνει το βασικό επιτόκιο πιστωτικών καρτών VISA Classic και MasterCard από 15,25% σε 15,00%. Παράλληλα διατηρεί το ειδικό πρόγραμμα αυτόματης μείωσης του βασικού επιτοκίου για τους συνεπείς πελάτες της, καθορίζοντας έκπτωση κατά 1,50 ποσοστιαία μονάδα, για όλους τους κατόχους των πιστωτικών καρτών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επί ένα εξάμηνο.

Τέλος, τα επιτόκια των προσωπικών και καταναλωτικών δανείων σταθερού επιτοκίου ξεκινούν από 9,75% και 9% αντίστοιχα και διαμορφώνονται ανάλογα με την διάρκεια του δανείου, ενώ το κυμαινόμενο επιτόκιο για το «Ανοικτό προσωπικό δάνειο» (ανακυκλούμενο προσωπικό δάνειο) παραμένει αμετάβλητο στο 11,50%.

Τα νέα επιτόκια ισχύουν από την Παρασκευή 21/03/2003.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα