Σημαντική άνοδος στο Τόκιο

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 09:47

ΘΕΤΙΚΑ αντέδρασαν οι ιάπωνες επενδυτές στην είδηση της αμερικανικής επίθεσης κατά του Ιράκ http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/03/20/323844.htm , οδηγώντας το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

«Μπορούμε να διακρίνουμε φως στο βάθος του τούνελ. Οι αγορές μισούν την αβεβαιότητα», δήλωσε στο Bloomberg διαχειριστής κεφαλαίων της αμερικανικής Loomis Sayles & Co.

Οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις άρχισαν την πρώτη φάση των επιχειρήσεων εναντίον του Ιράκ, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο οποίος προειδοποίησε πάντως ότι ο πόλεμος μπορεί να είναι πιο δύσκολος απ΄ ό,τι προβλέπουν ορισμένοι.

Ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο κατά 144,01 ή 1,79% και διαμορφώθηκε στις 8.195,05 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 807,48 μονάδες αυξημένος κατά 2,33%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσαν οι μετοχές των εταιρειών που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αμερικανική αγορά. Οι τίτλοι της Toyota και της Sony ενισχύθηκαν κατά 2,53% και 2,99% αντιστοίχως.

Σημαντική άνοδο (5,03%) σημείωσε επίσης και η μετοχή της χρηματιστηριακής εταιρείας Nomura Holdings.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές εταιρειών από το χώρο της αμυντικής βιομηχανίας. Ο τίτλος της Koken Ltd, εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού που παρέχει προστασία σε περίπτωση επίθεσης με βιολογικά και χημικά όπλα, υποχώρησε κατά 7,69%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα