Προμότα Ελλάς Α.Ε.: Εξαγορά βουλγαρικής εταιρείας

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 14:39

Στην απόκτηση του 100% των μετοχών της βουλγαρικής εταιρείας Bulgarian Information Technologies S.A. με ίδια κεφάλαια, προχώρησε η Προμότα Ελλάς Α.Ε.

Η εταιρεία που εντάσσεται πλέον στον όμιλο της Προμότα, εδρεύει στη Σόφια και είναι γνωστή με το όνομα BITEX. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Προμότα, η BITEX είναι μία ήδη κερδοφόρος εταιρεία που δραστηριοποιείται με επιτυχία στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, του internet και της παραγωγής λογισμικού, με σημαντική παρουσία σε ολόκληρη τη Βουλγαρική επικράτεια.

Η ελληνική εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει στη λειτουργική συνένωση των δραστηριοτήτων της Promota Bulgaria ΕΑD και της ΒΙΤΕΧ με στόχο την αξιοποίηση του πελατειακού δυναμικού της δεύτερης που περιλαμβάνει περισσότερες από 300 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων πολυεθνικές εταιρείες και τράπεζες.

Επιπλέον η Προμότα σχεδιάζει τη μετεγκατάσταση στη Βουλγαρία, του μεγαλύτερου μέρους των δραστηριοτήτων της που αφορούν σε B2B διαδικτυακές υπηρεσίες οι οποίες στοχεύουν στην ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να επιτύχει οικονομία κλίμακας.

Η ΒΙΤΕΧ έχει μέχρι σήμερα συνεργασθεί με τις ελληνικές εταιρείες, όπως την OTEnet σε υπηρεσίες VPN, την Forthnet σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, την Vivodi Telecom σε τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και την Eurisko στο σχεδιασμό προϊόντων λογισμικού για την ελληνική αγορά, ενώ έχει συμμετάσχει με επιτυχία και σε ευρωπαϊκά έργα στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo Da Vinci.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα