Στα υψηλά ενός μήνα το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 12:31
UPD:12:43

Στα υψηλότερα επίπεδα ενός μήνα ανήλθε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν μέσω φημολογίας ότι η ΕΚΤ δεν θα αποφασίσει νέα μείωση των επιτοκίων στη σημερινή της συνεδρίαση.

«Πιστεύουμε ότι [ο Ντράγκι] θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης αλλά δεν θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση σήμερα», σχολιάζει στο Reuters ο Πιε Λαμέν από την KBC στις Βρυξέλλες.

Η επικράτηση της άποψης ότι δεν θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων μετά από τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία του Μαΐου ώθησε ενδοσυνεδριακά το ευρώ στα επίπεδα των 1,3127 δολαρίων, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 9 Μαΐου.

Στις 12.18 (ώρα Ελλάδας), το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,21% έναντι του αμερικανικού, και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στο 1,3120. Κέρδη 0,26% κατέγραφε το ευρώ και έναντι του γεν, με την ισοτιμία να υπερβαίνει οριακά το 130.

Εάν δεν προκύψει κάποια έκπληξη από την ΕΚΤ ή την Τράπεζα της Αγγλίας που συνεδριάζει επίσης σήμερα, το ενδιαφέρον της αγοράς θα στραφεί στα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, από τα οποία εκτιμάται ότι θα εξαρτηθεί η επόμενη κίνηση της Fed όσον αφορά στο πρόγραμμα κινήτρων.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα