Euromedica: Διευκρινίσεις για τη συμφωνία με επενδυτές

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 11:55
UPD:11:55

Σε διευκρινίσεις σχετικά τη συμφωνία που σύναψε με στρατηγικούς επενδυτές προέβη η Euromedica, απαντώντας σε σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως στη συμφωνία μετόχων δεν έχει καθοριστεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών. Τονίζει, πάντως, πως κοινή επιθυμία αλλά και πρόθεση όλων των εμπλεκομένων μερών είναι να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στη νέα υπό ίδρυση εταιρεία η Euromedica θα συμμετάσχει με ποσοστό 50%.Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας η Euromedica θα έχει το δικαίωμα να ορίζει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας και ως εκ τούτου να ασκεί το management.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμώμενες επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη, σημειώνεται ότι σε επίπεδο Ομίλου η Καθαρή Θέση αναμένεται να επηρεαστεί ισόποσα και ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής της Euromedica στη νέα εταιρεία. Οι επιπτώσεις σε λοιπά βασικά μεγέθη τόσο σε επίπεδο Ομίλου, όσο και σε επίπεδο μητρικής εταιρείας δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί καθώς εξαρτώνται από το υπό διαμόρφωση business plan που εκπονείται.

Με την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας αναμένεται να επιτευχθούν σημαντικές συνέργειες σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, επισημαίνει η Euromedica, προσθέτοντας ότι το νέο αυτό σχήμα θα έχει τόσο την ευελιξία όσο και τη δυνατότητα να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης καθώς αυτές τόσο πολλαπλασιάζονται όσο και διαφοροποιούνται σε σχέση με τις υφιστάμενες.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα