ΔΟΛ: Με 93,171% ο Στ. Ψυχάρης μετά τη δημόσια πρόταση

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 11:23
UPD:11:24

Μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 93,171% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΔΟΛ θα κατέχει ο Σταύρος Π. Ψυχάρης, μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της δημόσιας πρότασης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Απριλίου ο κ. Ψυχάρης απηύθυνε προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της ΔΟΛ Α.Ε., που ο ίδιος δεν κατείχε κατά την ημερομηνία αυτή, ήτοι 2.668.891 μετοχών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 7,915% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης άρχισε την Τετάρτη 8 Μαΐου και έληξε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013.

Κατά την ημερομηνία της δημόσιας πρότασης, ο κ. Ψυχάρης κατείχε 31.049.859 μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό 92,085% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Στη διάρκεια της περιόδου αποδοχής προσφέρθηκαν από 254 αποδεχόμενους τη δημόσια πρόταση μετόχους 366.121 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 1,086% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ψυχάρης δεν απέκτησε χρηματιστηριακώς μετοχές από την ημερομηνία της δημόσιας πρότασης και μέχρι και τη λήξη της περιόδου αποδοχής.

Θα κατέχει, επομένως, μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής, 31.415.980 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 93,171% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΟΛ Α.Ε.

Σε αυτό το ποσοστό δεν συμπεριλαμβάνονται οι πρόσθετες μετοχές που τυχόν αγοράσει ο κ. Ψυχάρης μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ως ανωτέρω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δικαιώματος εξαγοράς, ο κ. Ψυχάρης θα επιδιώξει την διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα