Αλ. Τουρκολιάς: Δίαυλος στήριξης της ναυτιλίας το τραπεζικό σύστημα

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 16:46
UPD:16:59
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς

Την «ουσιαστική και συμβολική» σημασία του κλάδου της ναυτιλίας για την ελληνική οικονομία υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας σε συνέδριο της PwC για τη ναυτιλία.

Η ναυτιλία «συνεισφέρει σημαντικά τόσο άμεσα όσο και έμμεσα -μέσω συνεργειών με άλλους κλάδους - άνω του 6% ετησίως στην οικονομική δραστηριότητα, ενώ συνιστά την αιχμή, αλλά και το πλέον αναγνωρίσιμο σύμβολο της επιτυχημένης εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας του Έλληνα, που ανταγωνίζεται με επιτυχία σε διεθνές επίπεδο», τόνισε ο κ. Τουρκολιάς.

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ως φυσικός δίαυλος στήριξης της ναυτιλιακής δραστηριότητας, αλλά και της διάχυσης των ωφελειών της στην υπόλοιπη οικονομία, δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητο από τις συνέπειες της ελληνικής κρίσης», ανέφερε, προσθέτοντας πως αναπτύχθηκαν κατάλληλες στρατηγικές προσαρμογής του τραπεζικού συστήματος στις απαιτήσεις της κρίσης και δρομολογήθηκε η διαδικασία ανακεφαλαίωσης.

Παράλληλα, είπε ο κ. Τουρκολιάς, οι ελληνικές τράπεζες δεν έπαψαν να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, όταν δηλαδή θα κληθούν να παράσχουν άμεση και αποφασιστική στήριξη στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. «Οι ελληνικές τράπεζες προσπάθησαν, στα όρια των δυνατοτήτων τους, να λειτουργήσουν ως κυματοθραύστης των δυσμενών συνεπειών για την οικονομία από την πρωτόγνωρη κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τουρκολιάς εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι «η τρέχουσα οικονομική κρίση, όσο έντονη και πολυεπίπεδη είναι, δεν μπορεί παρά να έχει ως νομοτελειακή κατάληξη τη νέα εκκίνηση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα