Χ.Α.-Σημαντική άνοδος με αυξημένο τζίρο

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2003 16:27

Η πορεία του Γ.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση

ΕΝΤΟΝΑ ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Σοφοκλέους. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε αρχικά σε «βαριά» χαρτιά από τους κλάδους των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών, ενώ στη συνέχεια οι τοποθετήσεις επεκτάθηκαν σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών σημείωσε άνοδο κατά 2,05% κλείνοντας στις 1.570,39 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας (1.571,67). Σε εβδομαδιαία βάση, ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,73%.

Σημαντική αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις σημείωσε σήμερα και ο ημερήσιος τζίρος, ο οποίος έφθασε τα 92,1 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου 4,2 εκατομμύρια αφορούσαν σε μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 311 σημείωσαν άνοδο, 29 υποχώρησαν και 23 παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Τα σημαντικότερα κέρδη (4,51%) κατέγραψε ο δείκτης εκδόσεων-εκτυπώσεων. Ανοδο άνω του 4% σημείωσαν επίσης οι δείκτες ειδών-λύσεων πληροφορικής και κλωστοϋφαντουργίας.

Οι δείκτες τραπεζών και τηλεπικοινωνιών ενισχύθηκαν κατά 3,47% και 2,52% αντιστοίχως. Οι μετοχές των εταιρειών Alpha Bank, OTE, EFG Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς έκλεισαν με κέρδη άνω του 3% η κάθε μία.

Τον υψηλότερο τζίρο σημείωσαν οι τίτλοι: ΟΤΕ, Εθνική, ΟΠΑΠ, Sex Form, Alpha Bank και Αττικές Εκδόσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα