Μπ. Κερέ: Ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο τέλος του έτους

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 09:54
UPD:10:01
Reuters/RALPH ORLOWSKI

«Βρισκόμαστε στον δρόμο μια αργής ανάκαμψης, αλλά βλέπουμε να επιστρέφει σε θετικό έδαφος η πορεία του ΑΕΠ, ίσως μέχρι τα τέλη αυτής της χρονιάς», δήλωσε ο μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) .

Η οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη παραμένει εύθραυστη, αλλά η ανάπτυξη θα επιστρέψει μέχρι τα τέλη του έτους, εκτίμησε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ.

«Βρισκόμαστε στον δρόμο μια αργής ανάκαμψης, αλλά βλέπουμε να επιστρέφει σε θετικό έδαφος η πορεία του ΑΕΠ, ίσως μέχρι τα τέλη αυτής της χρονιάς», δήλωσε ο Κερέ από τη Σεούλ, όπου συμμετέχει σε συνέδριο της Bank of Korea.

Οι δηλώσεις του είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τα αντίστοιχα σχόλια που έκανε χθες ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι από την Κίνα. Ο κ. Ντράγκι υποστήριξε ότι η ΕΚΤ δεν αναμένει μεγάλη βελτίωση στην Ευρωζώνη πριν τα τέλη του 2013.

Την Πέμπτη, η ΕΚΤ πρόκειται να διατυπώσει τις νέες προβλέψεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, με τους αναλυτές να αναμένουν μια νέα υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη φέτος. Η τρέχουσα πρόβλεψη της ΕΚΤ είναι για μείωση του ΑΕΠ κατά 0,5%.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα