Επενδύσεις στον ευρωπαϊκό Νότο ζητούν τα γερμανικά συνδικάτα

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 14:51
UPD:16:48
EPA/UWE ZUCCHI

Ο επικεφαλής των γερμανικών συνδικάτων (DGB), Μίχαελ Ζόμερ δήλωσε ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα δεν επαρκούν ώστε να μειωθεί η ανεργία και υποστήριξε ότι «μόνο με μέτρα λιτότητας, η κρίση θα βαθύνει ακόμη περισσότερο». Οι πολίτες δεν βλέπουν πλέον στην Ευρώπη τη λύση αλλά την αιτία των προβλημάτων τους, είπε, και προειδοποίησε για τον κίνδυνο η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποτύχει πολιτικά και δημοκρατικά.

 

Υπέρ της εφαρμογής ενός μακροπρόθεσμου επενδυτικού προγράμματος σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, όπου η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τάσσεται ο επικεφαλής των γερμανικών συνδικάτων (DGB), Μίχαελ Ζόμερ, και καλεί το Βερολίνο να αλλάξει πορεία στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο Ζόμερ δήλωσε ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα δεν επαρκούν ώστε να μειωθεί η ανεργία και υποστήριξε ότι «μόνο με μέτρα λιτότητας, η κρίση θα βαθύνει ακόμη περισσότερο». Οι πολίτες δεν βλέπουν πλέον στην Ευρώπη τη λύση αλλά την αιτία των προβλημάτων τους, είπε, και προειδοποίησε για τον κίνδυνο η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποτύχει πολιτικά και δημοκρατικά.

«Και τότε, το ευρώ δεν θα μπορεί πλέον να είναι το κοινό μας πρότζεκτ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γερμανός συνδικαλιστής υποστήριξε ακόμη ότι η θητεία της γερμανικής κυβέρνησης, που ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο, δεν έχει να επιδείξει οτιδήποτε θετικό σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας και δήλωσε απογοητευμένος από την κοινωνική πολιτική της Άγκελα Μέρκελ. Εξέφρασε δε την ελπίδα μετά τις εκλογές να καθιερωθεί ως υποχρεωτικός ο κατώτατος μισθός.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα