Γενική Τράπεζα: Αναπροσαρμογή επιτοκίων

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2003 15:50

Την αναπροσαρμογή των επιτοκίων των καταθετικών και χορηγητικών προϊόντων της αποφάσισε η Γενική Τράπεζα ανταποκρινόμενη στη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Χορηγήσεις

Συγκεκριμένα, μειώθηκε το σταθερό επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων από 10,00% σε 9,75%

Ομοίως, τα επιτόκια δανείων προς ιδιώτες για αγορά αυτοκινήτου, σταθερού και κυμαινόμενου επιτοκίου μειώθηκαν κατά 0,25 εκατοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκαν σε 9,00% και 8,75% αντίστοιχα.

Η μείωση στα επιτόκια δανείων για εξόφληση οφειλών προς Εφορία και Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης έφτασε μέχρι και τις 0,75 εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώνοντας τις τιμές του σταθερού και κυμαινόμενου επιτοκίου σε 10,25% και 10,00% αντίστοιχα (για δάνεια με διάρκεια εξόφλησης μέχρι 24 μήνες) και 10,75% και 10,50% αντίστοιχα (για δάνεια με διάρκεια εξόφλησης από 24 μέχρι 48 μήνες).

Το επιτόκιο δανείου για αγορά μετοχών μειώθηκε από 10,75% σε 10,50%.

Τα επιτόκια των υπόλοιπων χορηγητικών προϊόντων προς ιδιώτες, τα επιτόκια χορηγήσεων προς επιχειρήσεις και τα επιτόκια πιστωτικών καρτών παραμένουν αμετάβλητα.

Το επιτόκιο υπερημερίας θα προσδιορίζεται με προσαύξηση του συμβατικού επιτοκίου χρηματοδότησης κατά 2,5 εκατοστιαίες μονάδες αντί των 2 εκατοστιαίων μονάδων που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Καταθέσεις

Στον λογαριασμό απλού ταμιευτηρίου η Τράπεζα πραγματοποίησε μείωση των επιτοκίων από 0 μέχρι 0,25 εκατοστιαίες μονάδες ανάλογα με το ύψος των υπολοίπων. Πιο συγκεκριμένα, μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 εκατοστιαίες μονάδες έγινε στα χαμηλότερα κλιμάκια, ενώ στα υψηλά καταθετικά υπόλοιπα το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο αποδίδοντας ικανοποιητικές αποδόσεις. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα αναπροσάρμοσε τα όρια των κλιμακίων του λογαριασμού διατηρώντας το πλεονέκτημα της απόδοσης τόκων από το πρώτο ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στον προνομιακό λογαριασμό «Αποδοτικό Ταμιευτήριο» η οριακή μείωση των επιτοκίων, κατά 0,10 εκατοστιαίες μονάδες, εξασφάλισε ανταγωνιστικές αποδόσεις που κλιμακώνονται μέχρι 2,90%.

Παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα τα επιτόκια του επενδυτικού / καταθετικού λογαριασμού «Super G» τα επιτόκια του οποίου κλιμακώνονται μέχρι 3,25% προσφέροντας υψηλές αποδόσεις.

Επίσης, διατηρήθηκε το προνομιακό επιτόκιο 3% για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ του λογαριασμού μισθοδοσιών «Γενική 3Plus». Για ποσά μεγαλύτερα από 3.000 ευρώ ακολουθείται η κλιμάκωση του επιτοκίου του λογαριασμού απλού ταμιευτηρίου.

Τα νέα επιτόκια ισχύουν από 26 Μαρτίου 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα