Βritish Airways : Μείωση 4% των θέσεων εξ αιτίας του πολέμου

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2003 10:09

Σε μείωση των θέσεων κατά 4% τον Απρίλιο και των Μάϊο, θα προχωρήσει η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, British Airways Plc, αφού ο πόλεμος στο Ιράκ έχει φοβίσει τον κόσμο, ο οποίος αποφεύγει τα ταξίδια.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στη μείωση των θέσεων και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να εξοικονομήσει κεφάλαια, ενώ θα επανεξετάσει και όλες της τις δαπάνες. Επίσης προχωρά προς τον στόχο της να μειώσει κατά 13.000 τις θέσεις εργασίας από τον Σεπτέμβριο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2004.

«Σίγουρα οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες και η εμπειρία έχει δείξει ότι η εξοικονόμηση κεφαλαίων είναι ό,τι πιο σημαντικό», ανέφερε ο επικεφαλής της British Airways, Rod Eddington, σε γραπτή του ανακοίνωση, συμπληρώνοντας : «Μέχρι χθες η εταιρεία είχε προχωρήσει στη μείωση των θέσεων κατά 20%, ενώ κατήργησε μέσα στα τελευταία δύο χρόνια 10.000 εργασίας».

Οι άλλες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης έχουν ήδη ανακοινώσει αλλαγές, ως αποτέλεσμα του πολέμου στο Ιράκ. Η Lufthansa, η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον στόλο των αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων κατά επτά, αλλά και τον αριθμό των πτήσεων που συνδέουν τη Φραγκφούρτη με τη Ν. Υόρκη, τη Βοστώνη, το Λος Αντζελες, το Φοίνιξ και το Ντάλλας, μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Ηδη η British Airways μείωσε τις πτήσεις της στη Μέση Ανατολή και η Northwest Airlines Corp., μαζί με την συνεταίρο της ολλανδέζικη, KLM Royal Dutch, περιόρισαν τις υπερατλαντικές τους πτήσεις. Μείωση των υπερατλαντικών της πτήσεων σχεδιάζει και ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στον κόσμο, American Airlines.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα