Βρετανία: Προβληματισμός για το μερίδιο της Ryanair στην Aer Lingus

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 12:18
UPD:12:33
EPA/MAURITZ ANTIN

Αεροπλάνο της Aer Lingus στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, στη Γερμανία. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού διατυπώνει έντονη ανησυχία ότι το μερίδιο της Ryanair μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη για ενδεχόμενη συγχώνευση της Aer Lingus με άλλες αεροπορικές εταιρείες, μία κίνηση που θα οδηγούσε σε εξοικονόμηση πόρων και σε διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ιρλανδικής εταιρείας.

Προβληματισμένη εμφανίζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βρετανίας σχετικά με το μερίδιο 29,8% που κατέχει η Ryanair στον ιρλανδικό αερομεταφορέα Aer Lingus, ανησυχώντας ότι  υπονομεύει τον ανταγωνισμό στα δρομολόγια Βρετανίας – Ιρλανδίας.

Η επιτροπή διατυπώνει έντονη ανησυχία ότι το μερίδιο της Ryanair μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη για ενδεχόμενη συγχώνευση της Aer Lingus με άλλες αεροπορικές εταιρείες, μία κίνηση που θα οδηγούσε σε εξοικονόμηση πόρων και σε διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ιρλανδικής εταιρείας.

«Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμοί σχετικά με το κατά πόσο η Ryanair επηρεάζει την ικανότητα της Aer Lingus να εξαγοραστεί, να συγχωνευτεί ή να εξαγοράσει άλλον αερομεταφορέα», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής, Σιμόν Πολίτο.

«Θεωρούμε πιθανό ένας τέτοιος συνδυασμός να είναι αναγκαίος για αυξήσει η Aer Lingus το φάσμα των δραστηριοτήτων της και να επιτύχει συνέργειες που θα της επιτρέψουν να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της στο μέλλον», τόνισε.

Η Ryanair, από την πλευρά της, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της Επιτροπής Ανταγωνισμού «αβάσιμους» και δήλωσε ότι συνιστούν παραβίαση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα