Νέες πιέσεις στο Χ.Α.

Μεγάλες απώλειες για την Τράπεζα Πειραιώς
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 11:10
UPD:12:01

Σε αρνητικό έδαφος κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να δέχεται ισχυρές πιέσεις μετά την ανακοίνωση των όρων της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές να αναμένουν τόνωση των συναλλαγών λόγω της επαναδιαπραγμάτευσης της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας. H μετοχή της θα ξεκινήσει σήμερα την διαπραγμάτευση της σε προσαρμοσμένη τιμή, χωρίς το μέρισμα και μετά το reverse split.

«Οι επενδυτές θα επικεντρώσουν στις μετοχές της Εθνικής που επαναδιαπραγματεύονται από σήμερα δίνοντας ώθηση στον όγκο των συναλλαγών», ανέφερε η Eurobank Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Λίγο μετά τις 11:00, ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 0,97% στις 998,94 μονάδες, διευρύνοντας τις απώλειες 2,8% που κατέγραψε χθες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 16,81 εκατομμύρια ευρώ.

«Στο κόκκινο» βρίσκονται οι περισσότερες μετοχές στον FTSE25, με την Τράπεζα Πειραιώς να σημειώνει «βουτιά» σχεδόν 19%. Απώλειες 2,2% καταγράφει και η ΕΤΕ,  ενώ η Eurobank Ergasias υποχωρεί κατά 7,5%.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα