Αντ. Σαμαράς: Το κράτος δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη της οικονομίας

Ομιλία του Πρωθυπουργού στη Συνέλευση του ΣΕΤΕ
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 20:56
UPD:22:13
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλά στην 21η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής.

Το κράτος δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη της οικονομίας αλλά σταθερό αρωγό της επιχειρηματικότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην 21η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, είναι οι επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας, εισόδημα, πλούτο και υγιή ανάπτυξη ενώ υποστήριξε πως καθήκον της Πολιτείας είναι να δημιουργεί ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες στο εξωτερικό.

Το κράτος, συνέχισε, διευκολύνει την επιχειρηματικότητα μέσα στην χώρα, εξαλείφει εμπόδια όπως η διαφθορά, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η γραφειοκρατία, επιβάλλει κανόνες και τους εγγυάται, κανόνες που ευνοούν την επιχειρηματικότητα.

Αντ. Σαμαράς: Η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι μια πρώτη νίκη

Απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην 21η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, οι φετινές επιδόσεις στον τουρισμό θα αποτελέσουν μια πρώτη, χειροπιαστή ένδειξη ότι μπορούμε να βγούμε από το τούνελ. Οι θετικές προβλέψεις, πρόσθεσε, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών διεθνώς αλλά την αλλαγή νοοτροπίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Σαμαράς: Ο τουρισμός, φως στο τούνελ

Ο τουρισμός θα χαρίσει «μια πρώτη νίκη» εφέτος «στη δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία», τόνισε ο Πρωθυπουργός, στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, τονίζοντας ότι οι διεθνείς αφίξεις θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο με τα έσοδα επίσης να είναι σε επίπεδα ρεκόρ. Βάλαμε στοίχημα να κάνουμε θαύματα και θα κερδίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ όσον αφορά τον ΦΠΑ επισήμανε ότι δίνεται μεγάλη μάχη για τη μείωση του

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν προχωράμε, τρέχουμε» για να συμπληρώσει πως όλη η χώρα πρέπει «να τρέξει» για να βγει από την κρίση.

Ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι οι πρωταθλητές της οικονομίας μας, υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το στοίχημά μας είναι να κάνουμε θαύματα και αυτό το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε μόνο όλοι μαζί. Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης (δεξιά) υποδέχεται τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (κέντρο) και την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (Α) στην 21η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Ειδική αναφορά έκανε και στις προοπτικές που ανοίγονται για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία. Για να γίνει αυτό, δήλωσε, υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις: Πρέπει να ξεπεραστούν εμπόδια όπως η βίζα που δυσκολεύουν τουρίστες από αυτές τις χώρες να έλθουν στην χώρα μας.  Δεύτερον να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση για να διευκολύνονται να έλθουν στην Ελλάδα. Τρίτον από την ώρα που φθάνουν πρέπει να είναι εύκολη η μετακίνησή τους μέσα στην χώρα.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, είναι να γίνει η Ελλάδα μεγάλος τουριστικός προορισμός και για να επιστρέψουμε στο επίπεδο ΑΕΠ πριν από την κρίση το συνολικό ΑΕΠ της χώρας πρέπει να αυξηθεί κατά 25-30%. Το ένα τρίτο μπορεί να προκύψει μόνο από τον τουρισμό, συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη για να πετύχει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Αναφερόμενος τέλος στις επενδύσεις και το ταξίδι του στην Κίνα, είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες κινήσεις τόσο εκτός όσο και εντός της Ελλάδας.

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα