Οριακή άνοδος στο Τόκιο

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2003 09:52

ΣΕ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ μικρό εύρος, μόλις 58 μονάδων, κινήθηκε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Τόκιο αντανακλώντας την αβεβαιότητα που επικρατεί στους επενδυτικούς κύκλους σχετικά με την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους υποστήριξε χθες ότι η πολεμική επιχείρηση προχωρά με ταχύτητα αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωσή της. Ωστόσο, ο Αμερικανός υφυπουργός Αμυνας Πολ Γούλφοβιτς δήλωσε μεν ότι η αμερικανοβρετανική επίθεση βαίνει καλώς, πρόσθεσε όμως ότι «η Συμμαχία προετοιμάζεται για δύσκολες στιγμές».

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε οριακά κατά 0,20% και διαμορφώθηκε στις 8.368,67 μονάδες έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά ανάμεσα στις 8.323,74 και τις 8.381,93 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 823,46 μονάδες αυξημένος κατά 0,25%.

Το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε σε μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου με τη μετοχή της NTT DoCoMo να κλείνει με άνοδο της τάξεως του 2,16%.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχθηκαν και σήμερα οι μετοχές των ιαπωνικών αερομεταφορέων λόγω αυξημένης νευρικότητας για τα ενδεχόμενα πλήγματα που θα δεχθεί η κερδοφορία τους από μία παράταση του πολέμου στο Ιράκ.

Η μετοχή της Japan Airlines System, της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας, υποχώρησε κατά 2,75% οδηγώντας τον κλαδικό δείκτη των αερομεταφορών σε πτώση κατά 2,44%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα