ΗΠΑ: Στα υψηλά πέντε ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 17:11
UPD:17:21
REUTERS/JONATHAN ALCORN

Οι καταναλωτές εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας τους επόμενους έξι μήνες.

Στα υψηλά πέντε ετών εκτινάχθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Μάιο, με τον δείκτη του Conference Board να ανέρχεται στις 76,2 μονάδες από 69 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση στις 71 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Ο δείκτης των προσδοκιών σημείωσε άλμα στις 82,4 μονάδες, από 74,3 μονάδες τον Απρίλιο, και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών. Οι καταναλωτές εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας τους επόμενους έξι μήνες.

Όπως σχολίασε ο Λιν Φράνκο, διευθυντής Οικονομικών Δεικτών του Conference Board, οι καταναλωτές είναι «σημαντικά πιο αισιόδοξοι σχετικά με τις μελλοντικές προοπτικές της οικονομίας και της απασχόλησης».

«Όπως φαίνεται από τα προηγούμενα μηνιαία στοιχεία, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανακάμπτει και ίσως ανακτήσει το έδαφος που έχασε εξαιτίας του δημοσιονομικού γκρεμού, της αύξησης στον φόρο μισθωτών υπηρεσιών και των αυτόματων δημοσιονομικών περικοπών (sequester)», σημείωσε ο κ. Φράνκο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα