Ράλι στη Wall Street

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 16:44
UPD:17:24

«Άλμα» 200 μονάδων σημειώνει ο Dow Jones, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αγορά στέγης και την καταναλωτική εμπιστοσύνη που ενισχύουν τις προσδοκίες για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε στα υψηλά πέντε ετών τον Μάιο, με τον δείκτη του Conference Board να ανέρχεται στις 76,2 μονάδες από 69 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο. Παράλληλα, οι τιμές των μονοκατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσαν τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των τελευταίων επτά ετών τον Μάρτιο. 

Σημαντική ώθηση αντλούν οι διεθνείς αγορές και από τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων κεντρικών τραπεζών ότι οι πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης θα διατηρηθούν για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι διαβεβαιώσεις των κεντρικών τραπεζών καθησυχάζουν τους επενδυτές που ανησυχούν για τυχόν αλλαγή στάσης στην επεκτατική νομισματική πολιτική. «Οι επενδυτές θέλουν να βεβαιωθούν ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια βάρκα, τη στιγμή που η νομισματική πολιτική αποτελεί την κινητήριο δύναμη του πρόσφατου ράλι [στις αγορές]», σχολιάζει στο Reuters ο Πολ Νόλτε από την Dearborn Partners στο Σικάγο.

Στις 17.23 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones κατέγραφε κέρδη 1,38% στις 15.514,75, ο S&P 500 ενισχυόταν κατά 1,48% στις 1.673,98 μονάδες και ο Nasdaq Composite σημείωνε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, της τάξης του 1,58%, και διαμορφωνόταν στις 3.513,93 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα