Kάτω από τα 90 σεντς το ευρώ

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2001 14:36

Κάτω από το επίπεδο των 90 σεντς υποχώρησε κατά τις μεσημβρινές συναλλαγές το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα μετά την ανακοίνωση ότι ο ρυθμός αύξησης του γαλλικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το δεύτερο τρίμηνο του 2001 ήταν ο βραδύτερος των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Οπως ανακοίνωσε το πρωί η στατιστική υπηρεσία Insee, το ΑΕΠ της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας στην ευρωζώνη το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η οι εξαγωγές γαλλικών προϊόντων επλήγησαν από την παγκόσμια επιβράδυνση. Επιπλέον, οι καταναλωτικές δαπάνες ιδιωτών μειώθηκαν, ενώ στασιμότητα παρουσιάζουν οι επενδύσεις εκ μέρους των επιχειρήσεων.

Ο υπεύθυνος για θέματα ανάπτυξης της Insee, Μισέλ Ντεβιγέ, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι η γαλλική οικονομία βρίσκεται σε περίοδο βραδείας ανάπτυξης λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος παγκοσμίως. Επεσήμανε, επίσης, ότι το γαλλικό ινστιτούτο είναι υποχρεωμένο να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του γαλλικού ΑΕΠ κατά ένα ή δύο δέκατα της μονάδας.

Στις 14:25' ώρα Ελλάδος, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 89,66 σεντς έναντι 90,47 αργά χθες το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα