«Παράθυρο» για παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Συνέντευξη του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στο ΑΜΠΕ
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 11:30
UPD:11:32
Eurokinissi/EUROKINISSI

O Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης ανέφερε ότι εάν χορηγηθεί παράταση, αυτό θα γίνει για μία και μόνη φορά, ενώ ήδη καλύπτονται όλες οι εκκρεμότητες που ακόμη υφίστανται αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος προηγουμένου έτους.

Ανοιχτό αφήνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, το ενδεχόμενο παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία ξεκίνησε μετ΄εμποδίων την προηγούμενη Παρασκευή.

Μιλώντας στο Web-TV του ΑΜΠΕ, ανέφερε ότι εάν χορηγηθεί παράταση, αυτό θα γίνει για μία και μόνη φορά, ενώ ήδη καλύπτονται όλες οι εκκρεμότητες που ακόμη υφίστανται αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος προηγουμένου έτους. «Ακόμη και στην περίπτωση που απαιτηθεί, η παράταση θα είναι για μια και μόνη φορά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εντός της ημέρας, όπως είπε, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του TaxisNet το βιβλίο οδηγιών για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης των φορολογικών δηλώσεων

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο γ.γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Όπως επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εάν χορηγηθεί παράταση, τούτο θα γίνει για μια και μόνη φορά ενώ ήδη καλύπτονται όλες οι εκκρεμότητες που ακόμη υφίστανται αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος προηγουμένου έτους. "Ακόμη και στην περίπτωση που απαιτηθεί, η παράταση θα είναι για μια και μόνη φορά", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα χορηγούν βεβαιώσεις αποδοχών για τα Ασφαλιστικά Ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΝΑΤ, που ήδη αναρτούν τα σχετικά στοιχεία στο διαδίκτυο, ώστε να εξυπηρετούνται όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεννόηση με το τραπεζικό σύστημα αναφορικά με το ζήτημα των βεβαιώσεων για τους τόκους έως 250 ευρώ, των τραπεζικών καταθέσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα