Ερευνητικό Κέντρο για την ανάπτυξη της Ν.Α. Ευρώπης

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2003 12:17

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ σήμερα από το City Liberal Studies και το Πανεπιστήμιο του Sheffield το Ερευνητικό Κέντρο για τη ΝΑ Ευρώπη (SEERC). Τα εγκαίνια του κέντρου θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» στις 7.30 μ.μ.

Το SEERC είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που θα διεξάγει έρευνα για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξή της σε καίριους τομείς, όπως η οικονομική ανάπτυξη, η πολιτική ολοκλήρωση, η Πληροφορική, η υγεία και η κοινωνική πολιτική.

Το κέντρο μέσα από την προώθηση ανοικτού διαλόγου μεταξύ των χωρών της περιοχής αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ΝΑ Ευρώπης έτσι ώστε τα κράτη που βρίσκονται στην περιοχή να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμικότητα στο πλαίσιο της Ευρώπης και να προαχθεί η ενσωμάτωσή τους στην Ε.Ε.

Στοχεύοντας στο εκσυγχρονισμό των υποδομών της ΝΑ Ευρώπης, το SEERC θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην εφαρμογή της έρευνας και την άμεση διάθεση των αποτελεσμάτων σε οργανισμούς, επιχειρήσεις και άλλους ενδιαφερομένους.

Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου είναι ο professor Tony Crook, αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου του Sheffild και διευθυντής ο dr. David Stone.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα