Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Raiffeisen Bank

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 16:35
UPD:16:45
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Ο διευθύνων σύμβουλος της Raiffeisen Bank International Χέρμπερτ Στέπιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Raiffeisen Bank International, μετά την έναρξη έρευνας για τις επενδύσεις τις οποίες φέρεται να έκανε μέσω offshore λογαριασμών.

Συγκεκριμένα, ερευνάται η εμπλοκή του Χέρμπερτ Στέπιτς σε συγκεκριμένες συμφωνίες για την ασιατική αγορά ακινήτων μέσω offshore εταιρειών.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Αυστρία: Δημοσιογραφικές αποκαλύψεις ανάγκασαν σε παραίτηση τραπεζίτη

Η παραίτηση του επικεφαλής της αυστριακής τράπεζας Raiffeisen δεν εξέπληξε κανένα. Μετά τις αποκαλύψεις της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, ο Herbert Stepic βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Κατηγορείται ότι, με τη βοήθεια της ελβετικής UBS, έστησε εταιρείες- βιτρίνες, με έδρα στις βρετανικές Παρθένες Νήσους και στο Χονγκ Κονγ. Τις χρησιμοποίησε για να αγοράσει τρία διαμερίσματα στη Σιγκαπούρη. Οι αποκαλύψεις αφορούν την περίοδο 2006-2008. Την υπόθεση ερευνά η Κεντρική Τράπεζα και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Αυστρίας. Ο Stepic δηλώνει αθώος και ότι παραιτήθηκε για να προστατεύσει την τράπεζά του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βιέννη, ο Στέπιτς δήλωσε πως παραιτείται προκειμένου να προστατέψει τη φήμη της αυστριακής τράπεζας. «Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοσιευμάτων… έχει γίνει σαφές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση που απειλεί να πλήξει το κύρος της εταιρείας μου», είπε.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα