Απάντηση της Κλωνατέξ στο δ.σ. του Χ.Α.

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2003 15:48

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η εταιρεία Κλωνατέξ Ομιλος Επιχειρήσεων Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Αναφορικά με τα ερωτήματα για την εταιρεία ΒΙΟΚΟΤ ΑΕ σας ενημερώνουμε τα εξής:

Η εταιρεία ΒΙΟΚΟΤ ΑΕ ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2001 και άρχισε να δραστηριοποιείται τον Μάρτιο του 2002. Ο σκοπός της εταιρείας είναι μεταξύ άλλων και η δραστηριοποίησή της στο τομέα της εμπορείας πρώτων υλών. Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας έχει ως εξής:

ΒΙΟΛΑΝ ΑΒΕΝΤΤΕ : αρ. Μετοχών 19.999 ήτοι ποσοστό 99,999%, Θ.ΛΑΝΑΡΑΣ : αρ. Μετοχών 1 ήτοι ποοστό 0,001%. Πριν από την έναρξη δραστηριοποίησης της ΒΙΟΚΟΤ ΑΕ και συγκεκριμένα στο τέλος της χρήσης του 2001 και αρχές του 2002 οι νηματουργίες ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ και ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΕ για την εξασφάλιση των απαιτουμένων ποιοτήτων και ποσοτήτων βάμβακος για ολόκληρη την σαιζόν μέχρι την νέα εκκοκιστική περίοδο, προχώρησαν σε μεγάλες αγορές βάμβακος.

Λόγω των μεγάλων ποσοτήτων αγορών οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε πωλήσεις των αγορασθέντων βαμβακιών στην ΒΙΟΚΟΤ ΑΕ προκειμένου με το προϊόν των πωλήσεων αυτών να εξοφληθούν οι προμηθευτές των αγορασθεισών ποσοτήτων. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά η ΒΙΟΚΟΤ ΑΕ χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση των επιπλέον αυτών ποσοτήτων. Εάν η ΒΙΟΚΟΤ δεν χρηματοδοτούσε αυτές τις αγορές, οι εταιρείες ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ και ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΕ θα ήταν αναγκασμένες να αγοράζουν σταδιακά ανά μήνα τις απαιτούμενες ποσότητες με κίνδυνο, αφενός μεν να μην καταστεί δυνατόν να προμηθευτούν τις ενδεδειγμένες ποιότητες και κατά συνέπεια να παρουσιαστεί πρόβλημα ποιότητας στα παραγόμενα νήματα λόγω μεταβολής του χαρμανιού και αφετέρου να αγορασθούν σε υψηλότερες τιμές.

Ετσι σταδιακά :

α) η ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ αγόρασε 19,5 χιλ. τόννους και η ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΕ αγόρασε 5,4 χιλ. τόνους ήτοι σύνολο 24,9 χιλ. τόννους

β) στη συνέχεια η ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ και η ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΕ πούλησαν τις αντίστοιχες ποσότητες στην ΒΙΟΚΟΤ ΑΕ

γ) στη συνέχεια και ανάλογα με τις ανάγκες τους για αναλώσεις η ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ επαναγόρασε 18,3 χιλ. τόννους και η ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΕ επαναγόρασε 5,4 χιλ. τόννους ήτοι σύνολο 23,7 χιλ. τόννοι

δ) Αρα, από το σύνολο των 24,9 χιλ. τόννων που πωλήθησαν, επαναγοράσθηκαν εντός του 2002 ποσότητες 23,7 χιλ. τόννων (βλέπε και Σημείωση Νο 4 της εταιρείας στον Ενοποιημένο Ισολογισμό της ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ της 31.12.2002) και το υπόλοιπο θα αγορασθεί εντός του 2003.

ε) Κατόπιν των ανωτέρω και όπως αναφέρεται στην Σημείωση Νο 4 τoy Ενοποιημένου Ισολογισμού της ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ της 31.12.2002 τα αποτελέσματα της εταιρείας διαμορφώνονται με ευρώ 174,4 χιλ. κέρδη απο τη συγκεκριμένη συναλλαγή και αφορούν την ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ όπως αναφέρεται άλλωστε και στην Σημείωση Νο 6 της εταιρίας ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ στον Ισολογισμό της 31.12.2002 καθώς και στη Σημείωση Νο 4 του Ενοποιημένου της Ισολογισμού. Σημειώνεται τέλος ότι οι παραπάνω συναλλαγές εταιριών του Ομίλου με την εταιρεία ΒΙΟΚΟΤ ΑΕ έχουν εγκριθεί και απο τις Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των εταιριών (βλ. Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α της 05.07.2002).

Αναφορικά με το ερώτημά σας για τη σύσταση ενεχύρων ύψους ευρώ 67,4εκατ. σημειώστε τα ακόλουθα : Στους παρακάτω τίτλους έχουν συσταθεί ενέχυρα αξίας την 31.12.2002 ως εξής : στον τίτλο ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ευρώ 31 εκατ., στον τίτλο FANCO AE ευρώ 9,1 εκατ., στον τίτλο ΛΑΝ-ΝΕΤ ΑΕΒΕΤ 18,1 εκατ. και στον τίτλο SEX-FORM ευρώ 5,2 εκατ., ήτοι σύνολο ευρώ 63,4εκατ. Το υπόλοιπο ποσό ήτοι ευρώ 4,0 εκατ. αφορά μεταχρονολογημένες επιταγές πελατών.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα