Σε Άραβες το 20% της Μύλοι Λούλη

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 14:30
UPD:14:42
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η αλευροβιομηχανία Μύλοι Λούλη προχώρησε σε στρατηγική συμμαχία με την Al Dahra Agriculture Spain S.L., θυγατρική κατά 100% της Al Dahra Holding LLC με έδρα το Αμπου Ντάμπι. Η συμφωνία προβλέπει ότι η Al Dahra θα αποκτήσει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Μύλοι Λούλη.

Σταθμό στη μακρόχρονη πορεία της Μύλοι Λούλη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Λούλης, την είσοδο της Al Dahra Agriculture Spain SL - 100% θυγατρική της Al Dahra Holding LLC - στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής αλευροβιομηχανίας.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, η συγκεκριμένη κίνηση τοποθετεί την εταιρεία στο επίκεντρο της ανάπτυξης, έχοντας πρόσβαση σε τέσσερις ηπείρους (Ασία, Αφρική, Αμερική και Ευρώπη).

Σημειώνεται ότι χθες μεταβιβάστηκαν στην ισπανική εταιρεία έναντι περίπου 6,3 εκατ. ευρώ, 1.522.228 μετοχές της εταιρείας Μύλοι Λούλη, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 10% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Βάσει της συμφωνίας, η Al Dahra Agriculture Spain προβλέπεται ότι θα καλύψει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση ύψους περίπου 7,8 εκατ. ευρώ, με την οποία θα αποκτήσει επιπλέον ποσοστό ώστε το σύνολο της συμμετοχής της μετά την αύξηση να ανέλθει σε 20%.

Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία Μύλοι Λούλη θα ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παραπάνω αύξηση το συντομότερο δυνατό.

Η Al Dahra, με έδρα το Aμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε ΗΑΕ, ΗΠΑ, Ισπανία, Σερβία, Αίγυπτο, Νότιο Αφρική, Ινδία, Μαρόκο, Ναμίμπια και Πακιστάν. Δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα και ειδικεύεται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών. 

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΟΥΛΗ



Σχολιασμένα