ΣΜΕ: Δύσκολο το 2012 για τα προϊόντα ορυκτών πρώτων υλών

Επανεκλογή του Ελ. Φαιδρού στη θέση του προέδρου
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 11:54

Το 2012 ήταν άλλη µια πολύ δύσκολη χρονιά για τα προϊόντα των Ορυκτών Πρώτων Υλών (Ο.Π.Υ), τόνισε ο Ελευθέριος Φαίδρος, ο οποίος επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ).

«Αδρανή, δοµικά υλικά, βιομηχανικά ορυκτά που στήριζαν παραδοσιακά την ελληνική βιομηχανία έχουν φτάσει στο ναδίρ ζήτησης και κατά συνέπεια παραγωγής, καθιστώντας την επιβίωση των εταιρειών του τοµέα αυτού ιδιαίτερα προβληµατική», ανέφερε κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Εκτιμάται ότι τα οικονοµικά αποτελέσµατα των επιχειρήσεων του κλάδου θα κινηθούν και το 2013 σε ίδια ή και σε χαµηλότερα επίπεδα σε σχέση µε το 2012, µε τις διεθνείς αγορές να διαφοροποιούνται έντονα θετικά από το 2014 και µετά.

Ο κ. Φαίδρος επισήμανε πάντως πως η ελληνική εξορυκτική - µεταλλουργική βιοµηχανία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει άµεσα στην πολυπόθητη ανάπτυξη του τόπου. Όπως είπε, αυτό µπορεί να επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, µε καλύτερη νοµοθεσία, βελτίωση της αδειοδότησης έργων, ειδικό χωροταξικό σχεδιασµό για την αξιοποίηση των Ο.Π.Υ. στήριξη έρευνας και κίνητρα για τεχνολογικούς νεωτερισμούς.

«Όλα αυτά απαιτούν εφαρμογή (και όχι θεωρητικές, συνθηµατολογικές και ευχολογικές επικλήσεις περί ορυκτού πλούτου της χώρας) της Εθνικής Πολιτικής Αξιοποίησης των Ο.Π.Υ.», παρατήρησε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΣΜΕ.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα