Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 10:44
UPD:11:30

Ελαφρώς πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί εν όψει της σημερινής ομιλίας του Μπεν Μπερνάνκι ενώπιον του αμερικανικού κογκρέσου.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη ανησυχία ότι ο διοικητής της Fed ενδέχεται να εξαγγείλει τη σταδιακή απόσυρση των πολιτικών χαλάρωσης, μετά τις πρόσφατες ενδείξεις για βελτίωση της οικονομίας των ΗΠΑ. Οι απόψεις, ωστόσο, διίστανται, καθώς πολλοί παράγοντες της αγοάς θεωρούν ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα παρεκκλίνει της χαλαρής πολιτικής της.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται, ωστόσο, αρκετοί αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι οποιαδήποτε πτώση των αγορών θα είναι περιορισμένη και βραχύβια και θα προσφέρει ευκαιρίες νέων τοποθετήσεων.

Στις 10.19 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,2% στις 1.250,92 μονάδες, ενώ ισόποση πτώση σημείωνε και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 6.790,17 μονάδες. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX κατέγραφε απώλειες 0,18% στις 8.456,87 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 διαμορφωνόταν στις 4.029,27 μονάδες, μειωμένος κατά 0,18%.

«Είναι λογική μία μικρή ανάπαυλα (στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε θέσεις πώλησης (short).  Οποιαδήποτε υποχώρηση αντιπροσωπεύει αγοραστική ευκαιρία», σχολιάζει στο Reuters ο Τέρι τόρισον, διευθύνων σύμβουλος της McLaren Securities στο Μονακό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα