Vodafone: Προβλέψεις ανώτερες των προσδοκιών για το έτος

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 10:32
UPD:10:35
REUTERS/SUZANNE PLUNKETT

Κέρδη ύψους έως 12,8 δισ. στερλινών αναμένει φέτος η Vodafone Group, καθώς προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο καταστημάτων στην Ευρώπη προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες της.

Η διοίκηση του βρετανικού κολοσσού κινητής τηλεφωνίας εκτιμά ότι τα λειτουργικά του κέρδη, εξαιρουμένων ορισμένων έκτακτων αποτελεσμάτων, θα διαμορφωθούν μεταξύ 12 δισ. στερλινών και 12,8 δισ. στερλινών κατά το 12μηνο μέχρι τον Μάρτιο του 2014.

Οι αντίστοιχες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούν τα ετήσια κέρδη στα 12 δισ. στερλίνες, κατά μέσο όρο.

REUTERS

Η Vodafone, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αδύναμες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις μεγαλύτερες αγορές της, έχει ανακοινώσει συνεργασίες με τη γερμανική Deutsche Bank και την ισπανική Telefonica, καθώς αναζητεί πιο οικονομικούς τρόπους επέκτασης των υπηρεσιών της.

Για το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2013, η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση στις πωλήσεις υπηρεσιών κατά 4,2%, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, έναντι πτώσης 4,4% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, στο 12μηνο μέχρι το Μάρτιο, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της σημείωσαν άνοδο 9,3% και διαμορφώθηκαν στα 12 δισ. στερλίνες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 11,7 δισ. στερλίνες. Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 4,2% στα 44,4 δισ. στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα