Ανακάμπτει το γεν έναντι δολαρίου, ευρώ

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 13:28
UPD:13:30

Κέρδη καταγράφει σήμερα το γεν, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά τεσσεράμισι ετών όπου είχε υποχωρήσει έναντι του δολαρίου. Ώθηση έδωσαν στο ιαπωνικό νόμισμα οι δηλώσεις του ιάπωνα ΥΠΟΙΚ ότι ίσως το γεν έχει υποτιμηθεί ήδη αρκετά.

Οι αναλυτές, ωστόσο, εκτιμούν ότι οποιαδήποτε απότομη πτώση του δολαρίου έναντι του γεν θα αντιμετωπιστεί ως αγοραστική ευκαιρία από τους επενδυτές, παρά τις δηλώσεις του ιάπωνα υπουργού Οικονομκών, Ακίρα Αμάρι, ότι η ανατίμηση του γεν έχει σε μεγάλο βαθμό διορθωθεί και περαιτέρω υποτίμηση του ιαπωνικού νομίσματος θα βλάψει την οικονομία της χώρας.

Στις 13.03 (ώρα Ελλάδος), το δολάριο κατέγραφε απώλειες 0,57% έναντι του γεν, με την ισοτιμία να υποχωρεί στο 102,62. Την ίδια ώρα το ευρώ σημείωνε επίσης πτώση, της τάξης του 0,35%, στα 132,05 γεν.

«Οποιαδήποτε πτώση της ισοτιμίας δολαρίου-γεν στο 101 ή 102 αποτελεί ευκαιρία αγοράς, καθώς οι αρμόδιοι χάραξης πολιτικής στην Ισπανία ξεκαθάρισαν ότι θα προβούν σε περαιτέρω αγορές ομολόγων ή νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης σε μακροχρόνιο ορίζοντα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα