Η Ρώμη «παίρνει στα σοβαρά» τις δηλώσεις Ολάντ

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 12:42
UPD:16:34
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμα Μπονίνο.

Η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμα Μπονίνο δήλωσε σήμερα ότι παίρνει «πολύ στα σοβαρά το άνοιγμα του Φρανσουά Ολάντ», ο οποίος υποσχέθηκε την Πέμπτη ότι θα αναλάβει μια «πρωτοβουλία» για να βγει η Ευρώπη από το «μαρασμό».

«Μ' αυτό τον τρόπο ανοίγεται ένας χώρος για να συζητήσουμε και να δούμε αν θέλουμε μια διακυβερνητική Ευρώπη» ή «εάν την θέλουμε ομοσπονδιακή», δήλωσε η πρώην επίτροπος της Ε.Ε. σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντελα Σέρα».

«Είναι μια θέση η οποία είναι ιστορικά δική μου», λέει σχετικά με την ομοσπονδιακή Ευρώπη, «αλλά επίσης και θέση της Ιταλίας, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα μίλησε για Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης την ώρα της ψήφου εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνησή του.

«Είναι σημαντικό να έχουμε τακτοποιημένους τους λογαριασμούς (...), αλλά τα οικονομικά κόστη είναι αυξημένα (για όλους, περιλαμβανομένης σύντομα και της Γερμανίας) και σ' αυτά προστίθενται τα πολιτικά κόστη, καθώς παρακολουθούμε την ανάπτυξη λαϊκισμών και του ευρωσκεπτικισμού», πρόσθεσε.

«Το Βερολίνο λέει πάντα όχι σε μια αμοιβαιοποίηση του χρέους αν δεν υπάρχει εκχώρηση κυριαρχίας. Ας δεχθούμε αυτά που λέει η Γερμανία κατά λέξη. Αν είναι μπλόφα, ας την αποκαλύψουμε», εξήγησε η Μπονίνο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα