Ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 11:00
UPD:12:26

Σε αρνητικό έδαφος κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις των ισχυρών κερδών που καταγράφηκαν στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις.

«Η δυναμική παραμένει πολύ ισχυρή, ωστόσο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μιας απότομης διόρθωσης λόγω της υπερβολικής ανόδου του τραπεζικού κλάδου», αναφέρει σε σχόλιό της η Beta Χρηματιστηριακή.

Όπως σημειώνει, «το ενδιαφέρον σήμερα θα εστιαστεί κυρίως στη διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της Alpha Bank, που θα δώσει τον τόνο στην ελληνικά αγορά».

Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank, ύψους 457 εκατ. ευρώ, στην τιμή εκκίνησης των 2,83 ευρώ. Το δικαίωμα θα διαπραγματεύεται μέχρι τις 27 Μαΐου.

Λίγα λεπτά πριν τις 11:00, ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 1,03% στις 1.122,61 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 38,37 εκατομμύρια ευρώ.

Μικτές είναι οι τάσεις στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, με τις Τράπεζες να καταγράφουν κέρδη άνω του 7% και τον δείκτη Τροφίμων & Ποτών να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, 4,6%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα