Μειωμένα κέρδη για τη Dell

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 09:54
UPD:10:23
REUTERS/Joshua Lott

Μείωση της τριμηνιαίας κερδοφορίας της κατά 79% ανακοίνωσε η Dell, επικαλούμενη την περαιτέρω συρρίκνωση των πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών.

Η εταιρεία - για την εξαγορά της οποίας δίνουν μάχη ο ακτιβιστής επενδυτής Καρλ Άικαν και ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της, Μάικλ Ντελ - εμφάνισε καθαρά κέρδη 130 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, έναντι κερδών 635 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Μάχη για τον έλεγχο της Dell

Για μία εταιρεία του μεγέθους της Dell, καθαρά κέρδη 101 εκατομμυρίων ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του έτους, είναι μία πολύ κακή επίδοση. Τα κέρδη της εταιρείας σημείωσαν πτώση σχεδόν 80%. Δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από smartphones και tablets, που αντικαθιστούν όλο και περισσότερο τους προσωπικούς υπολογιστές στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Ο δημιουργός της εταιρείας, Μισέλ Ντελ, προσπαθεί να πάρει πίσω την εταιρεία του, ωστόσο οι σημερινοί μέτοχοι θεωρούν ότι το τίμημα που προσφέρει είναι πολύ μικρό.

Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων, τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 51% στα 372 εκατ. δολάρια, ή 21 σεντς ανά μετοχή, και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι τα ανέμεναν στα 35 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν το ίδιο διάστημα στα 14,1 δισ. δολάρια, πάνω από τα 13,5 δισ. δολάρια που ανέμενε η αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα