Σημαντική άνοδος στη Ν.Υ.

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2003 17:40

Στην επιτάχυνση της προέλασης των αμερικανικών και βρετανικών στρατευμάτων προς τη Βαγδάτη αποδίδουν οι αναλυτές τη σημερινή άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με αμερικανική στρατιωτική πηγή που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι δυνάμεις εμπροσθοφυλακής των ΗΠΑ που κατευθύνονται προς την Βαγδάτη από τα νοτιοδυτικά βρίσκονται πλέον σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το νότιο άκρο της ιρακινής πρωτεύουσας. Η προέλασή τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συναντά αντίσταση μικρότερη της αναμενόμενης.

«Το ενδεχόμενο γρήγορου τερματισμού του πολέμου δίνει σημαντική ώθηση στην αγορά», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναλυτής αμερικανικής εταιρείας.

Στις 17:37 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 8.204,53 μονάδες αυξημένος κατά 1,67% και ο Nasdaq στις 1.380,01 μονάδες με κέρδη 2,35%.

Την ίδια ώρα, οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη σημειώνουν άνοδο άνω του 3% ο καθένας, η τιμή του μπρεντ στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 2,76%, ενώ το ευρώ βρίσκεται οριακά πάνω από τα 1,080 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα