Τράπεζα Πειραιώς: Πρόγραμμα αγροτικής επιχειρηματικότητας για νέους

Υποβολή αιτήσεων από την 1η Ιουνίου
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 16:06
UPD:16:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πέντε χιλιάδες στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα θα διαθέσει ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς σε νέους, κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να μπουν στον αγροτικό χώρο υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Η διάθεση της γης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, θα γίνει στο πλαίσιο ενός προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμματος, η γη θα παραχωρείται στους συγκεκριμένους αγρότες.

Οι αιτήσεις, η υποβολή των οποίων θα αρχίζει την 1η Ιουνίου, θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ενώ όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Οι νέοι αγρότες, οι οποίοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα τους, θα ενισχυθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη της εγκατάστασής τους, των αναγκών τους σε μηχανήματα, αγροεφόδια, σπόρους ή σποριόφυτα.

Παράλληλα, ο όμιλος θα φροντίσει για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής τους παραγωγής κατά τα πρώτα τρία έτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα με συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρακτικές κατευθύνσεις την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα έχει δημιουργηθεί.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα