Υποχωρεί η τιμή του αργού πετρελαίου

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2003 08:26

Μείωση σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου, σε ποσοστό 2,3%, καθώς πιθανολογείται ότι το ιρακινό πετρέλαιο θα αρχίσει και πάλι να προμηθεύει την αγορά, ενώ τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν, περισσότερο από ό,τι αναμένετο την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, ο πόλεμος στο Ιράκ δεν έχει καθυστερήσει τις φορτώσεις από τη Σαουδική Αραβία, τη μεγαλύτερη εξαγωγό χώρα πετρελαίου, το Κουβέϊτ και το Κατάρ και οι συμμαχικές δυνάμεις προωθούνται στη Βαγδάτη, γεγονός, που όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, ίσως θέσει τέλος στην αναταραχή των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράκ.

Οι ίδιοι προβλέπουν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει πολύ γρήγορα, σε χρονικό διάστημα μιας έως δύο εβδομάδων και οι ιρακινές εξαγωγές πετρελαίου θα μπουν στον κανονικό τους ρυθμό σε περίπου τρεις μήνες.

Η τιμή του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια του Μαΐου, υποχώρησε κατά 66 σεντς, στα 27,90 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση, συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκη. Χθες η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά 1,22 δολ., ποσοστό 4,1%, φθάνοντας στα 28,56 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα