Eurobank: Κρίσιμο στοίχημα η βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών

Βελτιώνεται το κλίμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 18:14
UPD:18:21
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Η βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών θα αποτελέσει το κρίσιμο στοίχημα για την ελληνική οικονομία για τους επόμενους 12 μήνες.

Ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας προκύπτει από τις αποφάσεις του Eurogroup που αποτυπώνεται στη μείωση του κινδύνου της ελληνικής οικονομίας και στη βελτίωση των δεικτών οικονομικής συγκυρίας, επισημαίνουν οι αναλυτές της Eurobank στο εβδομαδιαίο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία».

Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε πως οι παραπάνω θετικές εξελίξεις δεν έχουν μέχρι στιγμής ορατό αντίκρισμα στα στοιχεία για την πραγματική οικονομία καθώς η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ (ιδίως μεταξύ των νέων και των γυναικών).

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών θα αποτελέσει το κρίσιμο στοίχημα για την ελληνική οικονομία για τους επόμενους 12 μήνες.

Παράλληλα χαρακτηρίζεται θετική εξέλιξη η μείωση του ΑΕΠ, μόνο κατά -5,3% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2013,  σε συνθήκες πρωτοφανούς μείωσης της ρευστότητας της οικονομίας ενώ η πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου -Απριλίου 2013 επιτρέπει, όπως επισημαίνεται στο δελτίο, περιθώρια αισιοδοξίας με δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Τέλος η Eurobank αναφέρει πως η ύφεση και η αβεβαιότητα εξακολουθούν να επιβαρύνουν την αγορά ακινήτων και το πρώτο τρίμηνο του 2013.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα