ΗΠΑ: Mεγάλη πτώση στις τιμές παραγωγού

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 17:01
UPD:17:29
REUTERS/MIKE BLAKE

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Απασχόλησης, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,7% τον Απρίλιο, εξαιτίας της διολίσθησης στις τιμές των τροφίμων και της βενζίνης (φωτογραφία αρχείου).

Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τριών ετών κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της διολίσθησης στις τιμές των τροφίμων και της βενζίνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Απασχόλησης, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,7% τον Απρίλιο, σε εποχικώς προσαρμοσμένη βάση. Τον Μάρτιο, είχε σημειώσει μηνιαία πτώση 0,6%.

Σε ετήσιο επίπεδο, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν τον προηγούμενο μήνα μόλις κατά 0,6%, σημειώνοντας τη μικρότερη άνοδο από τον περσινό Ιούλιο. Η αντίστοιχη αύξηση τον Μάρτιο ήταν της τάξης του 1,1%.

Σύμφωνα με τον Πολ Ντέιλς από την Capital Economics στο Λονδίνο, δεν αποκλείεται οι τιμές παραγωγού να υποχωρήσουν περαιτέρω. «Αυτό συμβαίνει ότι οι ασθενείς οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στους παραγωγούς να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους», εξηγεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα