Στα χαμηλά έξι εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 11:13
UPD:13:22

Στα χαμηλά έξι εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση των αδύναμων στοιχείων για την ανάπτυξη στη Γερμανία και τη Γαλλία το α’ τρίμηνο του έτους.

Στις 13.18 (ώρα Ελλάδος), το ενιαίο νόμισμα κατέγραφε απώλειες 0,3% έναντι του αμερικανικού και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στο 1,2882.

Η Γερμανία απέφυγε οριακά τη συρρίκνωση, ενώ η Γαλλία παραμένει βυθισμένη στην ύφεση, γεγονός που ενδέχεται να ωθήσει την ΕΚΤ σε νέα μείωση των επιτοκίων. Η εκτίμηση αυτή οδηγεί σε νέα πτώση το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπής των επιτοκίων σε περίπτωση που επιδεινωθούν οι προοπτικές της οικονομίας στην Ευρωζώνη.

«[Ο Ντράγκι] προσπαθεί να είναι σαφής, ξεκαθαρίζοντας στην αγορά ότι σε περίπτωση που προκύψουν αδύναμα στοιχεία [για την Ευρωζώνη] είίναι πιθανό [η ΕΚΤ] να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων και σίγουρα έτσι λειτουργεί η αγορά», σχολιάζει στο Reuters ο Γκρεγκ Μάτβετζεφ από τη FX Hedge Fund Sales and Trading.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα