Η Frigoglass προχωρά σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2003 19:21

Σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της Frigoglass αποφάσισε να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η υπερεπάρκεια ιδίων κεφαλαίων έχει οδηγήσει σε χαμηλούς δείκτες αποδοτικότητας κεφαλαίων, οι οποίοι έχουν άμεση επίδραση στη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της και δεν αντανακλούν την οικονομική ευρωστία και πραγματική επενδυτική αξία, γεγονός που τη φέρνει σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με αντίστοιχες εισηγμένες στο ΧΑ, αλλά και σε διεθνή χρηματιστήρια.

Στο πλαίσιο της oρθολογικοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσης της εταιρείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, το δ.σ. αποφάσισε και θα προτείνει στην έκτακτη γενική συνέλευση στις 30.4.2003 την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 68 εκατ. ευρώ, με κεφαλαιοποίηση μέρους από τον ειδικό λογαριασμό αποθεματικού «διάθεση μετοχών σε τιμή υπέρ το άρτιο», και την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 1,70 ευρώ ανά μετοχή στα 2 ευρώ.

Σε δεύτερη φάση, το δ.σ. προτίθεται να προτείνει στην επόμενη γενική συνέλευση τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 40 εκατ. ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2 ευρώ σε ένα ευρώ ανά μετοχή και ισόποση επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους με καταβολή μετρητών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με τις παραπάνω ρυθμίσεις και την εξυγίανση της αναλογίας ιδίων προς ξένα κεφάλαια θα βελτιωθεί η κεφαλαιακή δομή και θα αναδειχθεί η πραγματική εσωτερική της αξία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα