Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι συμμαχικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Βαγδάτη, αυξάνοντας την αισιοδοξία, ότι οι ΗΠΑ θα επιτύχουν να απομακρύνουν τον Σαντάμ Χουσεΐν από το καθεστώς του Ιράκ σε λίγες εβδομάδες. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της Samsung Electronics Co. και άλλων εξαγωγικών εταιρειών, σημείωναν κέρδη.

Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία, κέρδιζε ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 8.089,86 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 798,67 μονάδες, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, να αποτελούν το 1/3 των κερδών του δείκτη.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 2,5%, καθώς μερίδα επενδυτών εκτιμά, ότι, μία νίκη των ΗΠΑ στον πόλεμο του Ιράκ, θα τονώσει παγκοσμίως την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και θα αυξήσει τις δαπάνες των εταιρειών.

«Η προώθηση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Βαγδάτη, φαίνεται ότι προχωρά ομαλά και ο πόλεμος στο Ιράκ ενδέχεται να τελειώσει σύντομα απ'ότι σε μήνες, όπως πολλοί εκτιμούσαν», ανέφερε ο Sadaji Shibata, ο οποίος διαχειρίζεται μετοχές αξίας 66 δισ. δολ. με την Daiwa Asset Management Co. στο Τόκυο. Ο ίδιος, κρατά μετοχές εταιρειών, που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε κέρδη για τέταρτη ημέρα, σε ποσοστό 1,3%. Οι μετοχές της News Corp. οδηγούσαν στην άνοδο, καθώς εκτιμάται ότι η βελτίωση της κατανάλωσης και η αύξηση των δαπανών των εταιρειών, θα αυξήσουν τη διαφήμιση.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης TWSE εμφάνιζε κέρδη 1,1%, στα οποία οδηγούσαν οι μετοχές της Nanya Technology Corp. και της Winbond Electronics Corp., μετά την άνοδο που σημείωσαν οι τιμές των memory chip των κομπιούτερ, την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή.

Ανοδικά κινούντο και όλοι οι λοιποί βασικοί δείκτες στα Χρηματιστήρια της περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα